Snart är 2013 slut och ett nytt spännande 2014 tar vid.
 
Jag och maken for igår up till husvagnen som vi har på en vintercamping. Lite saker skulle upp och ett nytt batteri då det gamla gett upp. Vi passade på att plocka iordning lite och fixa inför kommande säsong. Det var så enkelt att packa maten denna gång: En schaker, en burk soppa, några påsar. Klart! Maken fick hålla till godo med en egen burk soppa och en burk varm korv - spartansk men det funkade.
 
Idag ska vi till svärföräldrarna och äta palt, dvs alla andra ska äta palt och jag ska titta på. Ett är då säkert, jag kommer denna gång inte hamna i paltkoma och det är ju alltid ngot. Imorgon bär det av till vänner för nyårsfirande. Även där ska jag titta på och lukta på maten... Jösses, vad jag längtar till dessa helgdagar är slut och vardagen kommer tillbaka. Det blir så mycket enklare för mig med färre "fin"middagar och mer struktur på dagarna.
 
Sen börjar jag om att jobba 7/1 och den 15/1 läggs jag in för att opereras 16/1 - om allt går som det ska och vågen är min vän. Den 2/1 ska jag träffa dietisten och även på vårdcentralen och väga in mig så där i halvtid. Håller tummar och tår för att det fortsätter att rulla på med vikten så jag inte hamnar på fel sida om sträcket.
 
/Eva
Paltschwimen,
Firar min 45:e födelsedag idag.
Grattis till mig själv och mitt kommande smalare och hälsosammare liv!
 
Halvvägs genom livet (om jag själv får bestämma) är det hög tid att lämna den överviktiga vägen och sälla mig till den normalviktiga vägen. Jag är inte ute efter att bli smal - jag vill bli normal, kunna köpa vanliga kläder, rymmas i stolar på såväl flygplan som vanliga stolar med armstöd. Jag vill orka göra allt det där jag vill göra och inte behöva backa på grund av min vikt. Jag vill få en hälsosammare livsstil som passar min person, det vbill säga den jag egentligen är!
 
Så idag firar jag av mitt gamla liv och fortsätter med soppor och shakes medan mina gäster avnjuter mina bakverk.
 
Grattis till mig själv och mitt beslut att ta tag i mitt liv!
 
Med en enkel tulipan...,
En vecka har gått av min flytperiod - 3 återstår...
 
Vägde mig idag för att få en riktlinje på hur det går med minskningen, och det går neråt. Ca 5 kilo hintintills och det känns bra. Jag skriver ca eftersom startviken var med kläder på vårdcentralen och jag väger mig lite mer lättklätt här hemma...
Om en vecka till ska jag ju ha gått ner 5% av min startvikt (vilket är 6,5 kilo) så det ska nog inte vara något problem. Men helst bör jag ha gått ner flera kilo till då jag inte tror att viktminskningen vecka 3 och 4 kommer hålla samma fart. Det kommer med andra ord säkert vara svårare att gå ner 3,25 kilo per vecka då.
 
Jag är väldigt less på dessa shakes redan. De är söta och vissa värre än andra. Jag har till och med svårt att dricka upp dem ibland. Det sätter som stopp i halsen/huvudet.Sen så ger de för lite mättnad tycker jag, lite mer protein i dem hade varit bra.
 
Idag var jag och inhandlade några soppor. Vanliga alltså, inte tillverkat av de olika shake skaparna.Hittade några Campbell soppor som innehåller 110-120 kalorier per portion: Tomatsoppa, championsoppa, kantarellsoppa. Så idag tog jag en tomatsoppa till "middag". Åh, så gott med en annan smak än denna söta sliskiga vällingsmak!
 
Ok, att de kanske inte innehåller all näring som shakerna men eftersom jag redan börjat ta vitaminer mm så hoppas jag att det inte är något problem om jag byter ut åtminstone ett mål per dag till en lite saltare soppa. Överväger att unna mig ett kokt ägg ibland som mål. Det innehåller 75 kalorier så egentligen finns det utrymme för en halv shake till det. Och med äggets protein borde det mätta bättre?! Kanske en bra start på dagen? Ska testa och se om det är värt besväret.
 
Sista veckan innan op har jag betämt mig för att bara leva på flytande för att tömma magsäcken och tarmarna så gott det går, och sista dagarna ska man ju inte ens äta grönsakssoppor på grund av gasbildning så då blir det tradiga shakes för hela slanten.
 
Längtar verkligen till operationen är gjord!
Visst, det är flytande 2 veckor efter men då är det inte samma kalorijakt så då kan man få äta de godare sopporna i alla fall. Och fil. Alltid något.
 
You say tomato, I say tomato,