For in på stan direkt efter jobbet och tog med mig sonen. Han är i stort behov av skor - både sommarskor men även ett par finskor eftersom han ska på studentbal i juni. Det är inte han som tar studenten utan hans flickvän men lika fullt så behöver han ha något vettigt på fötterna när de går på röda mattan.
 
Skor är lite av ett aber eftersom han begåvats med kanoter stora fötter, nämligen storlek 46! Butikerna har inte så stort utbud av de större storlekarna och vissa modeller får de inte ens hem i hans storlek. Men till slut fick vi ihop ett par finskor, ett par stadigare tygskor och ett par lite sportigare promenadskor. Alltid något.
 
Sen gick vi för att äta lite middag och jag beställde en halv caesar sallad. Kocken hade dock missat det där med halva portionen så det blev en hel. Nåja, tänkte jag - jag kan ju inte äta mer än vad jag kan så det får gå.
Men attans vad svårt det är att bedömma hur mycket man ätit när det inte finns utrymme på tallriken att plocka ihop rätt mängd och separera från resten av maten. Just det här ställer serverar i en djuptallrik så det gjorde inte det hela nå enklare...
 
Men jag tror jag fick ihop rätt mängd för min lilla mage. Jag blev mätt utan att det kändes som om maten var på väg upp igen. Kanske dags att börja bära med mig ett decilitermått i handväskan? ;)
 
/Eva
 
 
Jäklar vad svårt,
Idag kom han äntligen hem - sonen.
Han har varit och turistat i Hong Kong och Taiwan i 2 veckor och haft det otroligt roligt, spännande och skönt. Bra tycker jag men skönt att ha honom tillbaka hemma.
 
Kan dock konstatera att jag inte dricker särskilt mycket mjölk numera. Blir väl så när man inte dricker till maten på samma sätt som förrut?! Vi brukar bära hem mjölk i parti och minut men under dessa 2 veckor har vi enbart handlat hem 2 liter mjölk. Så nu vet vi vem det är som lever på mjölk...
 
Ny vecka imorgon, en kortvecka igen - skönt!
Hoppas att vågen är snäll med mig på torsdag, men då det är lingonveckan nu så är jag lite orolig för att den inte kommer vara det. Vill så gärna gå ner 1,3 kilo och äntligen komma under 100 strecket.
 
Nåväl, blir det inte denna vecka så blir det därnästa.
 
/Eva
Familjeliv,
.... att tremånaders uppföljningen gick galant. Inga dåliga provresultat. Skönt!
Nu är det 6 månaders uppföljningen som är nästa provtillfälle. För mig blir det mitt i juli och semestertider men jag kommer att beställa tid på vårdcentralen och ta proverna vid 6-månaders dagen och sen träffa dietisten i augusti - när hon är tillbaka från semestern.
 
Själva dietistbesöket ger egentligen inte så mycket, i alla fall inte hitintills - men proverna vill jag gärna ha då det gäller att ha koll på om man får i sig rätt mängd av allt.
 
/Eva
Uppföljningen,