Så var det torsdag igen och därmed dags för vägning. 0,8 kilo mindre på vågen - inte mycket men mer än inget. Hostan börjar ge med sig om än det går långsamt men jag hoppas att jag snart kan börja motionera. Sen ska bara luftrören återfå sin forna glans, just nu låter jag som en slutkörd älg när jag anstränger mig det minsta.
 
Tänkte börja med att promenera till och från jobbet, det är så skönt nu när det är dagsljus både på morgonen och eftermiddagen. Ljuset gör verkligen mycket med orken och lusten!
 
2013-12-19         129                  Invägning och flytstart
2014-01-16         117,2    -11,8    Opdagen
2014-01-23         114,1     -3,1     1 vecka efter op
2014-01-30         112,4     -1,7     2 veckor efter op
2014-02-06         111,4     -1        3 veckor efter op
2014-02-13         110,8    -0,6      4 veckor efter op
2014-02-20         108,2    -2,6     5 veckor efter op
2014-02-27         107,4    -0,8     6 veckor efter op
 
Totalt -21,6 kg
Vägning,
På torsdag går jag in i fasen med finfördelat. Härligt!
Inte för att jag puréat så slaviskt men 2 veckor med finfördelat är sista rycket innan kosten ska/kan vara normal. Ja, i alla fall så normal som det går efter en gastric bypass.
 
Undrar lite för mig själv vad det är som jag har oätit - kan först inte riktigt komma på något mer än mjukbröd och kött. Men vid närmare eftertanke så finns det en hel del jag än inte har provat.
Kanske dags att börja testa lite mer "vanlig" mat och se om jag reagerar på något?
 
Råa grönsaker och annat som kan trigga gallan har jag varit försiktig med men det innebär ju också att det inte alltid blir grönt till maten, feta saker ska man ju inte äta då det är viktminskning som är målet så den delen kan jag nog vänta med, bröd och då framför allt grovt mjukbröd har jag saknat så det ska jag testa av lite vid frukosten. Frukt har jag inte heller gått lös på utan bara testat banan, mest för att jag är lite rädd för gallreaktion på äpple och apelsin har jag vant bort efter alla år med magkatarr - kanske dags att testa lite mer av fruktutbudet. Vitaminer är ju bra...
 
På torsdag är det vägdag och då startar finfördelat perioden. Ska bli skönt att få bocka av puréperioden och starta den sista delen av resan mot normalare tider. :)
 
/Eva
Det tar sig,
Idag har sonen firats klart... med smörgåstårta..
Jag hade glömt bort hur mycket jobb det är med att göra smörgåstårta. Men det vägs lätt upp av att det är så gott. Och ja, jag har ätit en liten bit. Smaskigt var det och än så länge så lever jag.    : )
 
Imorgon ska jag försöka mig på att jobba. Hoppas bara att natten bjuder på mer sömn än den föregående. Annars kommer det bli tungt att ta sig upp och ännu tyngre att jobba. Får nog lov att ta kontakt med vårdcentralen annars och försöka få något bättre slemlösande och/eller hostdämpande. Det är så förbaskat jobbigt att hosta så fort man försöker andas! Stört omöjligt att somna är det i alla fall.
 
Nåväl. Dosetten är fylld för en ny vecka och jag är väldigt förvånad över att jag inte behöver äta Omeprazol längre. Jag har ju ätit det 2 gånger om dagen i 15 år... men jag håller tummarna att det räcker nu och att den tiden är förbi-
 
/Eva
 
 
 
 
Sunnyday,