Fick ok till operation på torsdagens läkarbesök. Prekiminärt datum är 23 januari 2014!
 
Känns bra samtidigt som det dök upp lite mindre bra information...
Då jag för 12 år sedan gjorde en Nissen plastik, dvs opererade ett bråck på övre magmunnen, så skapar det en del problem när det kommer till att göra en gastric bypass.
 
Vid en nissen plastic snörper man åt den övre delen av magsäcken för att skapa en snävare övre magmun (då en befintliga inte håller helt tätt). Denna operation innebar en buköppning med ett ärr från naveln och upp till bröstbenet.
Så när de ska göra GBP på mig måste de lossa på detta för att kapa till det som ska vara kvar av magsäcken, och då har den delen troligen en del ärrvävnad och därmed sämre läkförmåga. Risken är mao att det blir läckage och svårighet med läkningen av skarven mellan magsäck och tunntarm.
Sen så är det troligen en del sammanväxningar i buken och dessa kan göra det svårt att komma åt ordentligt. Det innebär mao att jag när jag vaknar efter operationen antingen har fått en GBP eller så har de varit tvungna att öppna buken för att få till en BGP eller så är jag inte opererad alls förrutom de hål de gjort för att kika in... Känns väl sisådär men detta kan jag överleva.
Värre är ju läckagerisken. Den känns lite tråkigare att acceptera. Men samtidigt kan jag inte säga att det skrämmer mig så mycket att jag säger nej till operationen.
 
Hade varit bra om jag fått denna info tidigare, typ efter att remissen accepterats, så jag hade fått lite mer tid till att fundera över alternativen. Det blev lite snävt mellan denna info och beslut.
-Om du vill fundera så kan du åka hem och göra det eller så går vi vidare med operationen, sa läkaren.
Ja, vad säger man då....? Då tar jag operationen för jag har redan väntat så många månader.
 
Så 27 december ska jag börja flyta. Happy new year och skål!
2014 blir ett intressant år för mig och min mage (eller det som blir kvar av den rättare sagt)
 
 
 
Bra och mindre bra besked,