For in på stan direkt efter jobbet och tog med mig sonen. Han är i stort behov av skor - både sommarskor men även ett par finskor eftersom han ska på studentbal i juni. Det är inte han som tar studenten utan hans flickvän men lika fullt så behöver han ha något vettigt på fötterna när de går på röda mattan.
 
Skor är lite av ett aber eftersom han begåvats med kanoter stora fötter, nämligen storlek 46! Butikerna har inte så stort utbud av de större storlekarna och vissa modeller får de inte ens hem i hans storlek. Men till slut fick vi ihop ett par finskor, ett par stadigare tygskor och ett par lite sportigare promenadskor. Alltid något.
 
Sen gick vi för att äta lite middag och jag beställde en halv caesar sallad. Kocken hade dock missat det där med halva portionen så det blev en hel. Nåja, tänkte jag - jag kan ju inte äta mer än vad jag kan så det får gå.
Men attans vad svårt det är att bedömma hur mycket man ätit när det inte finns utrymme på tallriken att plocka ihop rätt mängd och separera från resten av maten. Just det här ställer serverar i en djuptallrik så det gjorde inte det hela nå enklare...
 
Men jag tror jag fick ihop rätt mängd för min lilla mage. Jag blev mätt utan att det kändes som om maten var på väg upp igen. Kanske dags att börja bära med mig ett decilitermått i handväskan? ;)
 
/Eva
 
 
Jäklar vad svårt,